Bett, denna eviga diskussion
MalinKalin

Det är ju verkligen en djungel det där. Hade hästtandläkaren här förra veckan och hon sa att bett med tungfrihet är bland det sämsta man kan ha i hästens mun då dom skaver väldigt mycket på lanerna. Hon tyckte att det var bättre att bettet ligger på mjukdelarna i munnen för det ger mindre skador. Bra att prata med nån som är mer insatt i det där än man själv är. Annars har ju jag tidigare tyckt att det låter snällt mot hästen att ha tungfrihet.

2014-11-15 @ 10:23:10
URL: http://malinkalin.blogg.seJenny

Jag tycker det är bra att de skärper reglerna för vilka bett man får använda, det är inte så enkelt som att "förbjuda" sår i munnen på hästen tror jag, dessa bett förbjuds av en anledning, med forskningsunderlag, så även om en häst inte har synbara sår i munnen så skapar de ändå obehag att rida på hissbett och bett med tungfrihet.

2014-11-16 @ 18:54:42
URL: http://videungens.wordpress.comjessica jansby.

jag har provat mig fram till vad som fungerat bäst för just mig och min häst och varierar nu enbart mellan två stycken - rakt gummibett och ett tredelat eggbett. ibland är de enklaste betten de bästa, ser ingen anledning till att betsla upp när det egentligen bara är grundridningen som behöver finslipas.. :)

2014-11-19 @ 23:04:11
URL: http://jansbyphotos.blogg.se
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?