Hur åker era hästar i transporten?
Desirée

Mina åker i en cheval liberte gold x-line tror jag det är (för två hästar) med en ordentlig plast skiva mellan dem. Alltid lädergrimma och grimskaft med panikhake. Täcken om det behövs (tjockt eller tunt, fleece eller ylle) men alltid med transportskydd, såna låga från hööks :)
De står alltid på vänster sida om de är ensamma

2013-11-27 @ 21:37:03Anna

Thule horselinear släp. Vanlig installering med huvudet framåt och bakdelen bakåt. Brana åker oftast ensam och står därför på vänster sida, fick lära mig att OM man råkar köra ner i diket kan hästens vikt häva tillbaka släpet så att den inte rasar ner i diket.
Alltid transportskydd.. Åker jag på vintern så har jag alltid broddarna kvar på, detta pga att när hästen går ut ur transporten så ska den känna sig trygg/säker direkt när den går på isen/snön. Täcke om hästen är svettig (lätt fleece) eller om den är helrakad. Vanlig nylongrimma. Ett grimskaft med sån där säkerhetsknut (som jag snabbt kan dra upp). Hösegel framtill. Åker jag långt kan jag även placera en mjuk hink med vatten i seglet. Kniv finns alltid i närheten, likaså brandfilt, brandsläckare, extra grimma, extra grimskaft, longerlina. Spånat golv har jag också..

2013-11-28 @ 06:42:50
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?