Det här med hjälm
Mikaela

jag tycker att om man väljer att rida utan hjälm så är det ganska uppenbart att man inte har så mycket i huvudet att skydda :)

2013-11-12 @ 12:07:31
URL: http://www.doktorec.comMalinS

Fast jag tycker inte riktigt att "det är upp till var och en om man har hjälm på sig".
För om man trillar av och skadar sig allvarligt (eller ännu värre - faktiskt dör) så drabbar det inte bara den som skadar sig. Det drabbar dennes anhöriga, nära och kära och faktiskt även mina skattepengar går till vård och rehabilitering/vårdhem. Skattepengar som kunnat användas till något bättre om inte en person varit för lat eller fåfäng för att ha hjälm på sig!
Så tänker jag!
/Alltid hjälm!

2013-11-12 @ 17:14:40
URL: http://www.malinweb.se/bloggAnna

Är man klok och rädd om sig själv så använder man ridhjälm.. De instruktörer som rider utan hjälm är inte bara otroligt dumma för att riskera sitt liv utan också mycket osmarta som ska lära ut vett och etikett när man rider men glömmer det viktigaste - RIDHJÄLMEN.
Att vi ryttare måste ha ridbyxor, ridstövlar, snygga ridkläder är nästan ett måste men när vi kommer till ridhjälm så sker det någon konstig reaktion så att det anses helt ok att vara utan. Man lär inte ut ungdomar att köra bil utan bilbälte så varför är det så svårt med att rida med hjälm??

2013-11-14 @ 07:22:39
URL: http://annaboredahl.zoomin.se/Yrsa

Just det där "in från hagen kan ju inget hända, det är så kort bit" känner jag igen. Och det var ändå där min värsta häst olycka hitils skedde.
Och då red jag inte ens, Nej jag skulle bara leda in en häst från hagen, som jag inte kände för fem öre, och visade sig vara ett stressat fullblod som totalt mejade ner mig och gjorde så jag fick fara till akuten och röntga huvudet där jag nu också har ett ärr..

Däremot rida utan hjälm har jag gjort några gånger, en gång för fotografering och en annan gång för att jag glömde ta på mig hjälmen..-.-
men väljer nog ändå at rida med hjälm, just för att man aldrig vet, och vad som helst kan hända.

2013-11-14 @ 13:54:59
URL: http://wildhoofbeats.blogg.se/Sofia

Jag håller med dig! Och framförallt känner jag, att ju mer man kommenterar dessa bilder, inlägg osv där folk inte har hjälm, desto mer provocerar man dessa personer att fortsätta rida utan hjälm. Desto mer reaktioner, desto mer vill man ju bara fortsätta.
Alltså dessa personer har ju redan gjort ett aktivt val att inte ta på sig hjälmen trots att man dragit på sig och hästen sadel, träns, ev benskydd ev boots, stövlar osv. Och med det läget som är idag så vet man att det provocerar och som sagt det blir bara än mer njutbart för många utav dessa icke-hjälmbärande ryttare.

2013-11-14 @ 21:35:15Camilla

Det har faktiskt hänt att jag hoppat upp på hästen och glömt hjälmen, men jag hoppar alltid av och hämtar den då. Jag tycker man ska rida med hjälm, har man ramlat av och slagit sig i huvudet så vet man hur viktig den är.

2013-11-15 @ 09:30:49
URL: http://fagriblakkur.wordpress.com
Kommentera inlägget här:

Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Kom ihåg mig?